Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
FPS
 

FPS' opgaver 

Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS) er overordnet ansvarlig for personaleområdet, herunder HR-driften i Forsvaret, Forsvarsministeriets departement, Hjemmeværnet, Beredskabsstyrelsen, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse og Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse.

Vi er organiseret efter en partnermodel, hvor vi er til stede med lokale HR-partnere. Vi har også en HR-rådgivning til chefer og ledere og en HR-portal, hvor medarbejdere og chefer kan finde information og selvbetjeningsløsninger. Bag disse serviceindgange sørger vi for at holde den centrale del af HR-driften i gang. Det betyder, at vi bl.a. hjælper myndighederne med stillingsopslag, støtter med bemanding og udsendelse til INTOPS, ligesom vi rekrutterer til uddannelser og værnepligt.

Når en medarbejder bliver syg eller skal på barsel, er det os, der modtager opkaldet og registrerer fraværet. Vi tager os også af arbejdsskade- og erstatningssager samt personale-juridiske sager. Udover at holde maskinrummet i gang, gennemfører vi overenskomstforhandlinger og laver aftaler på Forsvarsministeriets koncernområde.

I FPS ligger også Forsvarsministeriets Center for Arbejdsmiljø. Vi er godkendt af Arbejdstilsynet som autoriseret arbejdsmiljørådgiver og rådgiver Forsvarets myndigheder om deres indsats for at forebygge arbejdsmiljøproblemer samt hvis de modtager et rådgivningspåbud af Arbejdstilsynet. Vi tilbyder ligeledes uddannelser indenfor arbejdsmiljø.

Veterancentret er ligeledes forankret i FPS og står for en systematisk indsats rettet mod alle veteraner og pårørende før, under og efter udsendelse. Udover de proaktive indsatser kan alle veteraner og pårørende få støtte fra psykologer og socialrådgivere, hvis behovet er relateret til udsendelse. Dette er et livslangt tilbud. Vi koordinerer indsatser med interne og eksterne aktører på området. Opgaverne omfatter bl.a. produktion og formidling af viden om veteraner og deres forhold, socialområdet, rehabiliteringsområdet, det militærpsykologiske område, klinisk behandling og koordination af veteranområdets initiativer.

 

Sidst opdateret 14-01-2020 - kl. 14:18

HR i tal

Se tal for antal ansatte, udsendte i internationale missioner, kvinder i Forsvaret, værnepligtige mv.