1. En organisatorisk forandring

Grib det an som enhver anden organisatorisk forandring, hvor medarbejderne har ekspertviden. Sæt god tid af til at udforske muligheder og begrænsninger og gør plads til en lærende proces.

 

2. Sæt tid af til fællesskabet

For at genskabe noget af det kollegaskab, der er med til at styrke samarbejdet og trivslen på arbejdspladsen, kan det være en god idé at prioritere tid til at mødes med et socialt formål.

 

 

3. Tal om og vær nysgerrige på jeres forskellighed

Sæt tid af til at tale om trivsel og om jeres respektive ønsker, behov, håb og bekymringer i forhold til en ny hverdag med fysisk fremmøde.

 

 

4. Lad den konkrete situation være styrende

Det er en god idé at lade den konkrete situation være styrende på lavest mulige niveau.

 

 

5. Hav fokus på mening og retfærdighed

Det kan være svært at imødekomme de forskellige ønsker behov, håb og bekymringer. Hav derfor fokus på mening og retfærdighed - og en høj grad af gennemsigtighed.

 

 

6. Giv lederne plads - og tag et fælles ansvar

På grund af kompleksiteten er det vigtigt, at ledere og chefer får tilstrækkelig med plads til at arbejde med forandringen.

Læs mere om arbejdsmiljø

Forsvarsministeriets Center for Arbejdsmiljø giver dig 6 gode råd til at skabe en ny god hverdag på arbejdspladsen efter lang tids hjemmearbejde. Se videoerne her.

Vi har lavet en række speeddrawning film, hvor du kan få gode råd og retningslinjer til forebyggelse af bl.a. arbejdsulykker og krænkende adfærd.

Se filmene her.

Sidst opdateret 1. november, 2021 - Kl. 15.52